Ανκόνα

Veduta Aerea Aerial View

Η μονάδα της Ανκόνα

Η μονάδα της Ανκόνα, που βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα από έναν από τους σημαντικότερους λιμένες της Αδριατικής θάλασσας, παράγει ιατρικά εξειδικευμένα προϊόντα που εξάγονται σε 67 χώρες.

Είναι εγκεκριμένο από την EU-GMP και μπορεί επίσης να παράγει ορισμένα φαρμακευτικά προϊόντα υψηλής δραστικότητας, όπως ορμόνες και αντιβιοτικά μη β-λακτάμης και μη κεφαλοσπορίνης. Το Υπουργείο Υγείας έχει επίσης επιτρέψει την παραγωγή ιατρικών και χειρουργικών προμηθειών και τη χρήση ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών στην παραγωγή φαρμάκων. Μπορούν επίσης να κατασκευαστούν ιατροτεχνολογικά προϊόντα.
Η βασική δραστηριότητα της μονάδας είναι η παραγωγή στερεών, αλλά τα μη αποστειρωμένα υγρά και ημι-στερεά είναι επίσης σημαντικά. Ένα ειδικό τμήμα παράγει μικρές παρτίδες φαρμακευτικών προϊόντων για κλινικές μελέτες, ακόμη και για τρίτους.

Η μονάδα διαθέτει σειρά πιστοποιήσεων από την TÜV SÜD στο Μόναχο: UNI EN ISO 9001:2015 για το Σύστημα Ποιότητας, UNI EN ISO 13485:2016 για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, UNI EN ISO 14001:2015 για το περιβάλλον, BS OHSAS 18001:2007 και το πρόσφατο ISO 45001:2018, για την υγεία και την ασφάλεια.

Στο πλαίσιο των πολλών πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα, ένα προηγμένο έργο εξοικονόμησης ενέργειας έχει υλοποιηθεί στο εργοστάσιο. Αυτό το βραβευμένο σύστημα έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την κατανάλωση ενέργειας διατηρώντας παράλληλα τις παραμέτρους GMP. Αξιοποιεί τις ευνοϊκές εξωτερικές κλιματικές συνθήκες για να αυξήσει τη θερμοκρασία του νερού ψύξης που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του εσωτερικού κλίματος και για την προσαρμογή των σημείων ρύθμισης λειτουργίας των μονάδων διαχείρισης αέρα. Θα μειώσει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά περίπου 1.700 MWh ετησίως, εξοικονομώντας περίπου 25.000 m3 νερού που παρέχεται από τη δημόσια επιχείρηση για οικιακή χρήση (πόσιμο νερό) και περίπου 900.000 Smc/έτος μεθανίου. Περαιτέρω εξοικονόμηση μεθανίου περίπου 190.000 Smc/έτος προβλέπεται να επιτευχθεί μέσω της αύξησης της ανάκτησης θερμότητας, με τη βελτίωση της απόδοσης των λογικών λειτουργίας της εναλλαγής θερμότητας, καθιστώντας το σύστημα ικανό να κατευθύνει καλύτερα τους ρυθμούς ροής νερού σύμφωνα με τις θερμικές ανάγκες.

Από τη συνολική επιφάνεια των 177.000 τ.μ., περισσότερα από 15.000 τ.μ. αφορούν στην παραγωγή, 660 τ.μ. στην παραγωγή πειραματικών φαρμακευτικών προϊόντων, 3.500 τ.μ. σε εργαστήρια, 5.000 τ.μ. σε πρώτες ύλες και αποθήκευση συσκευασιών, 21.700 τ.μ. σε αποθήκη διανομής και 22.000 m2 σε χώρο και συστήματα γραφείου.