Υγεία του Εγκεφάλου

ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ Φωτο

Ο εγκέφαλος είναι το πιο περίπλοκο και μυστηριώδες όργανο που υπάρχει, αποτελούμενος από 100 δισεκατομμύρια νευρώνες και έναν ανυπολόγιστο αριθμό συνδέσεων. Ελάχιστα ηλεκτρικά ρεύματα και περίπου 50 χημικά. Αυτά είναι τα εργαλεία με τα οποία λειτουργεί και επιβλέπει ολόκληρο το σώμα: επεξεργάζεται τα σήματα που φτάνουν από το εξωτερικό, αποθηκεύει και κυβερνά τις αναμνήσεις μας, και μας επιτρέπει να συλλογιστούμε. Μας καθοδηγεί, από ψηλά, και οδηγεί τις αρμονίες της ζωής μας.

Το να φροντίζουμε τον εγκέφαλό μας σημαίνει να φροντίζουμε ολόκληρο το άτομο μας. Γιατί είναι πραγματικά αλήθεια: όλα είναι στο κεφάλι. Συναισθήματα, αναμνήσεις, αποφάσεις, πράξεις.

Αυτός είναι ακριβώς και ο λόγος που η Angelini Pharma επέλεξε να εργαστεί και να αφοσιωθεί στην Υγεία του Εγκεφάλου. Διότι γνωρίζει ότι η εργασία στον τομέα των ψυχιατρικών και νευρολογικών παθήσεων είναι η πραγματική πρόκληση για την υγεία του σήμερα και του αύριο.

Οι διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος, που κατανοούνται τόσο ως ψυχιατρικές διαταραχές όπως η κατάθλιψη, η διπολική διαταραχή και η σχιζοφρένεια, όσο και οι νευρολογικές διαταραχές όπως το Αλτσχάιμερ, η άνοια και η επιληψία, είναι ήδη η κύρια αιτία απώλειας ετών ζωής λόγω πρόωρου θανάτου και αναπηρίας (17,4%) σε χώρες υψηλού εισοδήματος. Όσον αφορά στην επιληψία, κάθε χρόνο, μόνο στην Ιταλία, υπολογίζεται ότι πάσχουν από επιληψία 500.000 ασθενείς, με περίπου 30.000 νέες περιπτώσεις κάθε χρόνο.

Για περισσότερα από 50 χρόνια, η Angelini Pharma έχει δεσμευτεί να βελτιώσει τη διαχείριση και την ποιότητα της ζωής των ασθενών με προβλήματα ψυχικής υγείας και, πιο πρόσφατα, εκείνων με νευρολογικές διαταραχές. Τα κάνει όλα αυτά αναζητώντας νέες λύσεις και επενδύοντας στην έρευνα, προσφέροντας προϊόντα με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, διαδίδοντας σαφείς και σωστές πληροφορίες που μπορούν να καταρρίψουν ψεύτικους μύθους και επενδύοντας σε έργα που μπορούν να καταπολεμήσουν τις προκαταλήψεις και τα ταμπού που εξακολουθούν να βαραίνουν όσους υποφέρουν από αυτές τις ασθένειες.

Έργα όπως το HEADWAY, που ξεκίνησαν στα τέλη του 2017 σε συνεργασία με το European House-Ambrosetti, στοχεύουν στο σχεδιασμό ενός νέου οδικού χάρτη για την υγεία του εγκεφάλου και την παροχή μιας ολοκληρωμένης επισκόπησης αυτού του ζητήματος στην Ευρώπη, εστιάζοντας τόσο σε κοινωνικές όσο και οικονομικές διαστάσεις.

Ισχυρές και καινοτόμες ιδέες όπως η ταινία μικρού μήκους, Lampi, που παρουσίασε η Angelini Pharma με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με την υγεία του εγκεφάλου και το στίγμα που εξακολουθεί να περιβάλλει τους ασθενείς που υποφέρουν από αυτήν.

Ή τον ιστότοπο www.HarmoniaMentis.gr, που δημιουργήθηκε με στόχο την παροχή σωστών και εξακριβωμένων πληροφοριών για αυτές τις ασθένειες, με τη βεβαιότητα ότι η κυκλοφορία των σωστών πληροφοριών είναι το πρώτο όπλο που έχουμε για να καταπολεμήσουμε την προκατάληψη.

Η δέσμευση της Angelini Pharma ανανεώνεται καθημερινά. Ένα έργο και ένα βήμα τη φορά, χωρίς να πηγαίνουμε πίσω. Προς τον μοναδικό δυνατό στόχο. Στέκομαι δίπλα σε αυτούς που υποφέρουν, μην αφήνοντας κανέναν πίσω.

 

Angelini Pharma

Every step closer,

with you in mind.