Πολιτική Cookies

Τελευταία ενημέρωση Σεπτέμβριος 2021

Η ακόλουθη γνωστοποίηση σχετικά με τη χρήση των cookies στον ιστότοπο www.angelini.gr (εφεξής αναφερόμενος και ως ο "Ιστότοπος") γίνεται προς τον χρήστη/επισκέπτη ("εσείς") σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία που διέπει την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και την ηλεκτρονική επικοινωνία.  

Η διαχείριση του Ιστότοπου γίνεται από την εταιρεία με το διακριτικό τίτλο «ANGELINI PHARMA HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ A.B.E.E.» με έδρα στην οδό Ρούπελ 4 & 17ο χλμ Ε.Ο Αθηνών Λαμίας, Ν. Κηφισιά, 145 64, αρ. ΓΕΜΗ 002382901000 (εφεξής "Angelini" ή "Υπεύθυνος Επεξεργασίας"), με την οποία μπορείτε να επικοινωνήσετε για οποιαδήποτε πληροφορία ή με οποιοδήποτε αίτημα σχετικά με τη χρήση των cookies στον παρόντα Ιστότοπο, γράφοντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση privacy.greece@angelinipharma.com.

Η Angelini έχει ορίσει Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO), με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας στην ακόλουθη διεύθυνση: Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων - DPO, email: privacy.greece@angelinipharma.com.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, ανατρέξτε στην ειδική Πολιτική Απορρήτου του ιστότοπου.

 

1. Τι είναι τα cookies;

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία οι ιστότοποι που επισκέπτεται ο χρήστης αποστέλλουν και αποθηκεύουν στον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας, προτού σταλούν πίσω στους ίδιους ιστότοπους κατά την επόμενη επίσκεψη. Ακριβώς χάρη στα cookies, ο ιστότοπος απομνημονεύει τις ενέργειες και τις προτιμήσεις του χρήστη (όπως, για παράδειγμα, τα στοιχεία σύνδεσης, την επιλεγμένη γλώσσα, το μέγεθος γραμματοσειράς, άλλες ρυθμίσεις εμφάνισης κ.λπ.), ώστε να μην χρειάζεται να τις εισαγάγει ξανά όταν ο χρήστης επισκέπτεται ξανά τον ιστότοπο ή περιηγείται από τη μία σελίδα στην άλλη σε αυτόν. Συνεπώς, τα cookies χρησιμοποιούνται για την πιστοποίηση ταυτότητας IT, την παρακολούθηση επίσκεψης και την αποθήκευση πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητες των χρηστών που έχουν πρόσβαση σε έναν ιστότοπο. Μπορεί επίσης να περιέχουν έναν μοναδικό κωδικό αναγνώρισης που μπορεί να παρακολουθεί την περιήγηση του χρήστη στον ιστότοπο για στατιστικούς ή διαφημιστικούς σκοπούς. Κατά την περιήγηση σε έναν ιστότοπο, ο χρήστης μπορεί επίσης να λάβει cookies από διαφορετικούς διακομιστές ιστού ή ιστότοπους από αυτόν που επισκέπτεται ("cookies τρίτων μερών") στον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή του. Ορισμένες λειτουργίες δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς τη χρήση cookies, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις είναι επομένως τεχνικά απαραίτητα για την πραγματική λειτουργία του ιστότοπου.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι cookies, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες τους, και μπορούν να παραμείνουν στον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή του χρήστη για διαφορετικό χρονικό διάστημα: cookies επίσκεψης, τα οποία διαγράφονται αυτόματα όταν κλείσει το πρόγραμμα περιήγησης- και μόνιμα cookies, τα οποία παραμένουν στη συσκευή του χρήστη μέχρι μια προκαθορισμένη προθεσμία. 

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η χρήση των cookies δεν απαιτεί πάντοτε τη ρητή συγκατάθεση του χρήστη. Πιο συγκεκριμένα, τα "τεχνικά cookies" δεν απαιτούν συγκατάθεση, δηλαδή αυτά που χρησιμοποιούνται μόνο για τη μετάδοση μιας επικοινωνίας σε ένα δίκτυο ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή στο βαθμό που είναι απολύτως απαραίτητο για την παροχή μιας υπηρεσίας που ζητείται ειδικά από τον χρήστη. Με άλλα λόγια, πρόκειται για cookies που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου ή είναι απαραίτητα για την παροχή των δραστηριοτήτων που ζητά ο χρήστης.

Για τα "cookies προφίλ", από την άλλη πλευρά, δηλαδή για εκείνα που αποσκοπούν στη δημιουργία προφίλ χρήστη και χρησιμοποιούνται για την αποστολή διαφημιστικών μηνυμάτων σύμφωνα με τις προτιμήσεις που εκφράζονται κατά την περιήγηση στο Διαδίκτυο, απαιτείται η προηγούμενη συγκατάθεση του χρήστη. 

 

2. Cookies που χρησιμοποιούνται στον Ιστότοπο.

Ο Ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του Ιστότοπου και για την παροχή των υπηρεσιών που περιέχει, για την κατανόηση και τη βελτίωση της εμπειρίας περιήγησης του χρήστη, καθώς και για την αποστολή διαφημίσεων σύμφωνα με τις προτιμήσεις που εκφράσατε στο πλαίσιο της περιήγησης.

Ειδικότερα, ο Ιστότοπος χρησιμοποιεί:

- τεχνικά cookies, δηλ. cookies πλοήγησης ή συνεδρίας, απολύτως απαραίτητα για τη λειτουργία του Ιστότοπου ή για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες που έχετε ζητήσει (προϋπόθεση νομιμότητας: εκτέλεση σύμβασης ή προσυμβατικών μέτρων, δηλ. περιήγηση στον Ιστότοπο και χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών του),

- (πρώτων και τρίτων μερών) cookies ανάλυσης, τα οποία μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε πώς χρησιμοποιείται ο Ιστότοπος από εσάς και από άλλους χρήστες (προϋπόθεση νομιμότητας: η προηγούμενη συγκατάθεσή σας. Η παροχή της συγκατάθεσής σας είναι απλώς προαιρετική), 

Αναλυτικότερα, στον Ιστότοπο υπάρχουν τα ακόλουθα cookies.

Τεχνικά Cookies

Ονομασία Cookie

Διάρκεια τήρησης

JSESSIONID

Η διάρκεια της συνεδρίας (session) του χρήστη

_utmt

10 λεπτά

dontShowCookieAlert

1 έτος

Cookies Προφίλ

Ονομασία Cookie

Διάρκεια Τήρησης

_atuvc

2 έτη

_atuvs

30 λεπτά

_utma

2 έτη

_utmb

30 λεπτά

_utmc

Η διάρκεια της συνεδρίας (session) του χρήστη

_utmz

6 έτη

 

Cookies τρίτων μερών

Ονομασία Cookie

Διάρκεια Τήρησης

loc, ssc, ssh, sshs, uvc, xtc (addthis.com)

2 έτη

ASP.NET_Sessionld, __utmvmcluvlil, __utmvbcluvlil, __utmvc (ssl.medikey.it)

Η διάρκεια της συνεδρίας (session) του χρήστη, 15 λεπτά

1 λεπτό

visid_incap_x, incap_ses_y_x (medikey.it)

1 έτος και η διάρκεια της συνεδρίας (session) του χρήστη

uid (turn.com)

180 μέρες

_twitter_sess, guest_id, ua (twitter.com)

η διάρκεια της συνεδρίας (session) του χρήστη, 2 έτη και 1 ώρα

NID (google.com)

6 μήνες

 

Η σημασιολογική κωδικοποίηση των cookies ("Όνομα cookie") είναι αυτή που υιοθετείται από τους παρόχους cookies ("Πηγή και προέλευση των cookies").

 

3. Κατηγορίες αποδεκτών προσωπικών δεδομένων

Για τους σκοπούς που αναφέρονται ανωτέρω (στον πίνακα που αναφέρεται στην παράγραφο 2), τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να κοινοποιηθούν:

  • σε πρόσωπα εξουσιοδοτημένα από τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας δεδομένων να εκτελούν εργασίες επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων (υπάλληλοι ή συνεργάτες του Υπεύθυνου Επεξεργασίας) ·
  • στους Εκτελούντες την επεξεργασία που έχει ορίσει ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας (πάροχοι υπηρεσιών πληροφορικής, τεχνολογίας και τηλεματικής) ·
  • σε άλλους αυτόνομους υπεύθυνους επεξεργασίας δεδομένων (που υποδεικνύονται στον πίνακα που αναφέρεται στην παράγραφο 2).

Τα δεδομένα σας μπορούν επίσης να διαβιβαστούν σύμφωνα με το νόμο σε φορολογικές αρχές, αστυνομικές δυνάμεις και δικαστικές και διοικητικές αρχές, για την αξιολόγηση και δίωξη εγκλημάτων, την πρόληψη και προστασία από απειλές κατά της δημόσιας ασφάλειας, για να επιτραπεί στον Υπεύθυνο Επεξεργασίας Δεδομένων να διαπιστώσει, να ασκήσει ή να υπερασπιστεί δικαστικά ένα δικαίωμά του, καθώς και για άλλους λόγους που σχετίζονται με την προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών άλλων.

 

4. Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα cookies

Μπορείτε να εξουσιοδοτήσετε, να μπλοκάρετε ή να διαγράψετε (όλα ή μέρος) των cookies χρησιμοποιώντας τις ειδικές λειτουργίες του προγράμματος περιήγησής σας: εάν τα τεχνικά cookies είναι απενεργοποιημένα, ο Ιστότοπος ενδέχεται να μην είναι χρησιμοποιήσιμος ή ορισμένες υπηρεσίες ή λειτουργίες του Ιστότοπου ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες ή να μην λειτουργούν σωστά ή/και ενδέχεται να αναγκαστείτε να αλλάξετε ή να εισάγετε χειροκίνητα ορισμένες πληροφορίες ή προτιμήσεις κάθε φορά που επισκέπτεστε τον Ιστότοπο (η εγκατάσταση των τεχνικών cookies είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ορθή λειτουργία του Ιστότοπου).

Για λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης των προτιμήσεων σχετικά με τη χρήση των cookies μέσω του προγράμματος περιήγησής σας, ανατρέξτε στις σχετικές οδηγίες.  

Παρακάτω παρατίθενται σύνδεσμοι με οδηγίες για τα cookies για τα κυριότερα προγράμματα περιήγησης:

  • Internet Explorer https://support.microsoft.com/el-gr/windows/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7-cookies-168dab11-0753-043d-7c16-ede5947fc64d
  • Firefox https://support.mozilla.org/el/kb/apaloifh-cookies-kai-dedomenwn-istoselidwn-firefox
  • Chrome https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=el&co=GENIE.Platform%3DDesktop
  • Opera https://help.opera.com/en/latest/web-preferences/
  • Safari https://support.apple.com/el-gr/guide/safari/sfri11471/mac
  • Safari on iPhone, iPad, or iPod touch https://support.apple.com/el-gr/HT201265

 

Κέντρο Cookie

Μπορείτε να επιλέξετε ποιες κατηγορίες cookies θα επιτρέψετε, επιλέγοντάς τες μέσω του Κέντρου Cookies

Σας ενημερώνουμε ότι:

- Τα "τεχνικά cookies" είναι απολύτως απαραίτητα για τη λειτουργία του Ιστοτόπου ή για την αξιοποίηση του περιεχομένου και των υπηρεσιών που ζητούνται, δεν είναι δυνατόν να απενεργοποιηθεί αυτός ο τύπος cookie, καθώς αυτό θα έθετε σε κίνδυνο την ορθή λειτουργία του Ιστοτόπου ή τη χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών του. Εάν δεν επιθυμείτε την εγκατάσταση αυτής της κατηγορίας cookies στη συσκευή σας, καλείστε να μην χρησιμοποιήσετε τον Ιστότοπο (η εγκατάσταση τεχνικών cookies είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ορθή λειτουργία του Ιστότοπου) ·

- η έλλειψη έγκρισης των "cookies ανάλυσης" (συμπεριλαμβανομένων εκείνων οποιουδήποτε τρίτου μέρους) ή των “cookies προφίλ" δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία του Ιστότοπου. Η παροχή της συγκατάθεσής σας είναι απλώς προαιρετική·

Εκτός από αυτή τη διαδικασία, μπορείτε να μπλοκάρετε ή να διαγράψετε (εν όλω ή εν μέρει) τα cookies και μέσω των ειδικών λειτουργιών του προγράμματος περιήγησής σας (βλ. σχετικά ανωτέρω).

Οι επιλογές που κάνετε σε σχέση με τα cookies της Ιστοσελίδας θα καταγράφονται με τη σειρά τους σε ένα συγκεκριμένο τεχνικό cookie, με τα χαρακτηριστικά που εμφανίζονται στον αντίστοιχο πίνακα cookies. Αυτό το cookie μπορεί, ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις να μην λειτουργεί σωστά: σε τέτοιες περιπτώσεις, σας συνιστούμε να διαγράφετε τα ανεπιθύμητα cookies και να αναστέλλετε τη χρήση τους επίσης μέσω των λειτουργιών του προγράμματος περιήγησής σας.

Οι προτιμήσεις σας σχετικά με τα cookies θα μηδενιστούν εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικές συσκευές ή προγράμματα περιήγησης για την πρόσβαση στον Ιστότοπο ή εάν διαγράψετε τα cookies από τη συσκευή σας.

 

5. Διαβίβαση προσωπικών δεδομένων εκτός ΕΕ/ΕΟΧ

Τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να διαβιβαστούν σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), οι οποίες ωστόσο προσφέρουν επαρκές επίπεδο προστασίας των δεδομένων, όπως ορίζεται από ειδικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/adequacy-decisions_en).

Η διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων σε χώρες που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και που δεν εξασφαλίζουν επαρκές επίπεδο προστασίας θα πραγματοποιείται μόνο μετά τη σύναψη μεταξύ του Υπεύθυνου Επεξεργασίας και του αποδέκτη των δεδομένων ειδικών συμφωνιών, οι οποίες περιέχουν ρήτρες διασφάλισης και κατάλληλες εγγυήσεις για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, οι οποίες είναι οι λεγόμενες "πρότυπες συμβατικές ρήτρες", επίσης εγκεκριμένες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

6. Δικαιώματα του υποκειμένου δεδομένων

Ως υποκείμενο δεδομένων, έχετε το δικαίωμα να:

  • να ενημερώνεστε σχετικά με το αν γίνεται ή όχι επεξεργασία προσωπικών δεδομένων που σας αφορούν και, εάν ναι, να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα και στις σχετικές πληροφορίες (δικαίωμα πρόσβασης)
  • να ζητήσετε τη διόρθωση των προσωπικών σας δεδομένων, δηλαδή να ζητήσετε τη διόρθωση, τροποποίηση ή επικαιροποίηση τυχόν ανακριβών ή μη ορθών πλέον δεδομένων, καθώς και τη συμπλήρωση ελλιπών προσωπικών δεδομένων, μεταξύ άλλων με την παροχή συμπληρωματικής δήλωσης (δικαίωμα διόρθωσης)
  • να αιτηθείτε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων (δικαίωμα στη λήθη)
  • να επιτύχετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, δηλαδή ότι ο υπεύθυνος επεξεργασίας διατηρεί τα δεδομένα αυτά χωρίς να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει (δικαίωμα περιορισμού)
  • να λάβετε από τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας τα προσωπικά σας δεδομένα σε συγκεκριμένη μορφή και να ζητήσετε τη μεταφορά τους, εφόσον είναι τεχνικά δυνατό, απευθείας σε τρίτο μέρος που υποδεικνύεται από εσάς (δικαίωμα φορητότητας)
  • να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, εάν αυτή έχει δοθεί προηγουμένως για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, χωρίς να θίγεται η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίζεται στη συγκατάθεση πριν από την ανάκλησή της (ανάκληση της συγκατάθεσης).

Επιπλέον, ως υποκείμενο των δεδομένων, έχετε επίσης το δικαίωμα να αντιταχθείτε, αυτό σημαίνει να:

  • να αντιταχθείτε ανά πάσα στιγμή, για λόγους που σχετίζονται με την ιδιαίτερη κατάστασή σας, στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, ιδίως για σκοπούς μάρκετινγκ, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ.

 

Για να ασκήσετε αυτά τα δικαιώματα, μπορείτε να επικοινωνήσετε ανά πάσα στιγμή με τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας γραπτώς στη διεύθυνση  «ANGELINI PHARMA HELLAS A.B.E.E.», οδός Ρούπελ 4 & 17ο χλμ. Ε.Ο Αθηνών Λαμίας, Ν. Κηφισιά, 14564 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email): privacy.greece@angelinipharma.com  ή γραπτώς με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: privacy.greece@angelinipharma.com .

 

7. Δικαίωμα καταγγελίας

Εάν πιστεύετε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα έχουν τεθεί σε επεξεργασία παράνομα, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην εποπτεύουσα αρχή (στην Ελλάδα, η «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα», για περισσότερες πληροφορίες www.dpa.gr  / Πολίτες/ Υποβολή Καταγγελίας).

Η καταγγελία μπορεί επίσης να υποβληθεί σε άλλη εποπτεύουσα αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, διαφορετική από αυτήν της Ελλάδας, εφόσον αυτή η αρχή είναι αρχή μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο οποίο έχετε τη συνήθη κατοικία σας ή στο οποίο έγινε η παραβίαση που επικαλείστε. 

 

8. Πρόσθετες πληροφορίες

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με τους διάφορους τύπους cookies, τον τρόπο λειτουργίας τους και τα χαρακτηριστικά τους είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο ελεύθερης πρόσβασης, ανεξάρτητο από την Angelini, www.AllAboutCookies.org.

Για γενικές νομικές πληροφορίες σχετικά με την Angelini και τη χρήση του Ιστοτόπου, ανατρέξτε στους Όρους Χρήσης, του Ιστότοπου. Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Angelini επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα μέσω του Ιστότοπου, ανατρέξτε στη συγκεκριμένη Πολιτική Απορρήτου.

 

9. Αλλαγές στην παρούσα πολιτική

Η συνεχής εξέλιξη των δραστηριοτήτων μας ενδέχεται να οδηγήσει σε αλλαγές σχετικά με τα παραπάνω. Ως εκ τούτου, η παρούσα πολιτική Cookie ενδέχεται να υπόκειται σε αλλαγές και προσθήκες με την πάροδο του χρόνου, οι οποίες μπορεί επίσης να είναι απαραίτητες σε σχέση με τη νέα νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων ή την ηλεκτρονική επικοινωνία.

Η επικαιροποιημένη έκδοση της παρούσας πολιτικής για τα Cookies θα δημοσιεύεται σε αυτή τη σελίδα, αναφέροντας την ημερομηνία της τελευταίας επικαιροποίησης της. Συνεπώς, παρακαλείστε να ανατρέχετε σε αυτή τη σελίδα όταν επισκέπτεστε τον Ιστότοπο.