Η Angelini Pharma και η Lumira Ventures εγκαινιάζουν το Ίδρυμα Angelini Lumira Biosciences (ALBF)

Ap Holding School 1440X500
  • Published: 28 Ιουλ 2021

- Η Angelini Pharma θα επενδύσει 35 εκατομμύρια δολάρια και θα είναι ο μοναδικός επενδυτής σε αυτό το καινοτόμο Ίδρυμα 

- Το ALBF θα επενδύσει σε εταιρείες πρώιμου σταδίου που αναπτύσσουν φάρμακα για τη θεραπεία διαταραχών του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος και των Σπάνιων Ασθενειών

- Το ALBF θα συμπληρώσει το Κεφάλαιο της Lumira ΗΠΑ ύψους 220 εκατομμυρίων δολαρίων, που ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα

  

Ρώμη, 28 Ιουλίου 2021 - Η Angelini Pharma, μέρος της ιδιωτικής Angelini Holding, και η Lumira Ventures ανακοίνωσαν σήμερα τα εγκαίνια του Ιδρύματος Βιοεπιστημών Angelini Lumira (ALBF). Το κεφάλαιο, το οποίο θα διαχειρίζεται η Lumira Ventures, μια κορυφαία εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων της  Β. Αμερικής, ιδρύθηκε για να επενδύσει σε εταιρείες πρώιμου σταδίου σε αγορές του Καναδά και των ΗΠΑ, οι οποίες αναπτύσσουν φαρμακευτικές θεραπείες για διαταραχές του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (CNS) και τις Σπάνιες Ασθένειες. Η Angelini Pharma θα επενδύσει 35 εκατομμύρια δολάρια στο ALBF και θα είναι ο μοναδικός θεσμικός επενδυτής σε αυτό το Ίδρυμα.

 

" Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με τη Lumira για να χτίσουμε ένα χαρτοφυλάκιο επενδύσεων σε εταιρείες που αναπτύσσουν πρωτοποριακές θεραπείες σε τομείς υψηλής ιατρικής ανάγκης. Ο σχηματισμός του ALBF αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στην επέκταση της εταιρικής στρατηγικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας της Angelini Pharma και θα μας δώσει πρόσβαση σε μερικές από τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες στους βασικούς τομείς της εστίασης μας που αναπτύσσονται στις ΗΠΑ και τον Καναδά΄΄. Ο Pierluigi Antonelli, Διευθύνων Σύμβουλος της Angelini Pharma, δήλωσε: «Αυτό το έργο, μετά την απόκτηση της Arvelle Therapeutics και την επένδυση στη νεοσύστατη ευρωπαϊκή εταιρεία  Argobio, είναι άλλο ένα σημαντικό βήμα προς την φιλοδοξία μας να αποτελούμε έναν καινοτόμο ηγέτη στην Ψυχική Υγεία, το ΚΝΣ και τις Σπάνιες Ασθένειες. Επιβεβαιώνει επίσης, την βασική υποστήριξη των μετόχων μας στη στρατηγική ανάπτυξης που εφαρμόζουμε τα τελευταία δύο χρόνια. "

 

Ο Francesco Paolo di Giorgio, Global Head of R&D External Innovation and Corporate Venturing της Angelini Pharma σχολίασε: «Το ALBF συνδυάζει μια καινοτόμο εταιρική προσέγγιση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με μια αποδεδειγμένη δομή επιχειρηματικών κεφαλαίων. Η Angelini Pharma θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία της στη θεραπεία ασθενειών του ΚΝΣ, την ανάπτυξη φαρμάκων και το εκτεταμένο ευρωπαϊκό της δίκτυο για να υποστηρίξει τη Lumira στον εντοπισμό των πιο υποσχόμενων θεραπευτικών προγραμμάτων και θα παρέχει υποστήριξη και συμβουλές για να βοηθήσει τις εταιρείες που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο της να πετύχουν. Η Lumira θα διαχειρίζεται το Κεφάλαιο και θα χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία και το δίκτυό της για να βοηθήσει την Angelini Pharma να επιτύχει τους στρατηγικούς της στόχους και να επιτύχει μια οικονομική απόδοση αναλαμβάνοντας το ρίσκο επένδυσης σε εταιρείες Βιοεπιστημών πρώιμου σταδίου. "

 

«Έχουμε μια μακρά ιστορία συνεργασίας με εταιρικούς στρατηγικούς εταίρους όπως η Angelini για να τους προσφέρουμε μοναδικές γνώσεις για την τοπική αγορά και πρόσβαση σε καινοτομίες που υποστηρίζουν τους μακροπρόθεσμους επιχειρηματικούς τους στόχους», δήλωσε ο Peter van der Velden, Γενικός Διευθύνων Σύμβουλος της Lumira Ventures. «Βλέπουμε αυτές τις συνεργασίες ως ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία στις βασικές επενδυτικές μας δραστηριότητες και είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με μια εταιρεία που συμμερίζεται το όραμά μας και το πάθος μας για τη δημιουργία ενός επενδυτικού χαρτοφυλακίου  σε εταιρείες που αναπτύσσουν προηγμένες θεραπείες σε τομείς υψηλής ιατρικής ανάγκης. "

Η Angelini Pharma θα επενδύσει επίσης 5 εκατομμύρια δολάρια ως αποκλειστικός συνεργάτης στη Lumira Ventures IV, ένα Ίδρυμα Βιοεπιστημών 220 εκατομμυρίων δολαρίων, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Νωρίτερα, η εταιρεία επένδυσε και ασχολείται ενεργά με την Argobio, μία νεοσύστατη ευρωπαϊκή εταιρεία αφιερωμένη στις Βιοεπιστήμες.

 

Σχετικά με την Angelini Pharma

Η Angelini Pharma είναι μια διεθνής φαρμακευτική εταιρεία, μέρος του ιταλικού ιδιωτικού Ομίλου Angelini. Η Angelini Pharma έχει δεσμευτεί να βοηθάει στη θεραπεία ασθενών στους τομείς του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος και της Ψυχικής Υγείας, των Σπάνιων Ασθενειών και της Φροντίδας της Υγείας των Καταναλωτών. Τα τελευταία 50 χρόνια, στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, η Angelini Pharma έχει αποκτήσει διεθνή αναγνώριση για τις σημαντικές προσπάθειές της για τη βελτίωση της διαχείρισης ασθενών με διαταραχές ψυχικής υγείας χάρη σε σημαντικά, εσωτερικά αναπτυγμένα μόρια (όπως η τραζοδόνη) και τη δέσμευσή της να καταπολεμήσει το στίγμα της ψυχικής υγείας. Η Angelini Pharma δραστηριοποιείται απευθείας σε 20 χώρες, απασχολώντας σχεδόν 3.000 άτομα και εμπορεύεται τα προϊόντα της σε περισσότερες από 50 χώρες μέσω στρατηγικών συμμαχιών με κορυφαίους διεθνείς φαρμακευτικούς ομίλους. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.angelinipharma.com.

 

Σχετικά με την Lumira Ventures 

Η Lumira Ventures είναι μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων υγειονομικής περίθαλψης της Βόρειας Αμερικής με ιστορικό δύο δεκαετιών που επενδύει σε μετασχηματιστικές βιοϊατρικές εταιρείες. Η εταιρεία αποτελεί έναν πολύπλευρο επενδυτή που συνεργάζεται με επιχειρηματίες που καθοδηγούνται από κοινό όραμα και ομοειδείς επενδυτές για τη δημιουργία καινοτόμων εταιρειών στον τομέα της βιοτεχνολογίας, των ιατροτεχνολογικών προϊόντων και στους τομείς της ψηφιακής υγείας. Αυτές οι εταιρείες αξιοποιούν ταχέως εξελισσόμενες καινοτομίες στη γονιδιωματική, την κυτταρική θεραπεία, τη γονιδιακή θεραπεία, τη βιομηχανική, τη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη για να αναπτύξουν υψηλό αντίκτυπο, συχνά μετασχηματιστικά προϊόντα για ασθενείς, ενώ παράγουν εξαιρετικές αποδόσεις για τους επενδυτές μας και σημαντική οικονομική αξία για την κοινωνία. Μέχρι σήμερα, οι εταιρείες Lumira έχουν φέρει δεκάδες βιοϊατρικές καινοτομίες στην αγορά, επηρεάζοντας τη ζωή περισσότερων από 1 δισεκατομμύριο ασθενών παγκοσμίως και δημιουργώντας πάνω από 70 δισεκατομμύρια δολάρια σωρευτικά έσοδα. Η Lumira Ventures διαχειρίζεται τις δραστηριότητές της από γραφεία της στο Τορόντο, το Μόντρεαλ, το Βανκούβερ και τη Βοστώνη.

 

Επικοινωνία 

Daniela Poggio, Angelini Pharma Executive Director Global Communications,

daniela.poggio@angelinipharma.com