Η Angelini Pharma παραμένει Κορυφαίος Εργοδότης στην Ευρώπη το 2022

Picture 2
  • Published: 30 Ιαν 2022

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Angelini Pharma αναγνωρίζεται ως Κορυφαίος Εργοδότης στην Ευρώπη. Η Ιταλία, η Ρωσία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Πολωνία και η Τουρκία είναι οι χώρες όπου κατέχει την πιστοποίηση και τώρα η Γερμανία και η Ρουμανία για πρώτη φορά. Εκδίδεται από το Top Employers Institute, αυτή η πιστοποίηση απονέμεται σε όλες τις εταιρείες που διαπρέπουν στις πρακτικές ανθρώπινου δυναμικού τους και που δημιουργούν κίνητρα για την ανάπτυξη και την ευημερία των εργαζομένων τους, διασφαλίζοντας τις καλύτερες συνθήκες εργασίας. Μιλήσαμε με την Eleonora Perticarà, Talent, Development & People Engagement Manager στην Angelini Pharma για αυτό το σημαντικό επίτευγμα.

 

  1. Πώς λαμβάνει μια εταιρεία την πιστοποίηση Top Employer;

Είναι μια μακρά, πολύπλοκη διαδικασία που περιλαμβάνει μια σχολαστική ανάλυση των διαδικασιών ανθρώπινου δυναμικού, οι οποίες ελέγχονται από τους κορυφαίους εργοδότες πριν επικυρωθούν. Αναλύονται οι διαδικασίες στους ακόλουθους τομείς: Καθοδήγηση, δηλαδή, οτιδήποτε σχετίζεται με τη στρατηγική Επιχειρήσεων, Ανθρώπων και Ηγεσίας. Μορφή, το οποίο περιλαμβάνει την οργάνωση, το ψηφιακό ανθρώπινο δυναμικό και το περιβάλλον στο χώρο εργασίας. Προσέλκυση, Ανάπτυξη και Δέσμευση, που αναφέρεται στο ταξίδι των εργαζομένων εντός της εταιρείας, ξεκινώντας από την πρόσληψη και την ένταξη, μετά την απόδοση, την ανάπτυξη και την εκπαίδευση, μέχρι την αμοιβή, την ευημερία και τη δέσμευση.Και, τέλος, την Ενότητα, τον τομέα που σχετίζεται με την κουλτούρα και το σύστημα αξιών της εταιρείας, καθώς και με τη διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση και τη βιωσιμότητα.

 

  1. Τι γίνεται μετά;

Μετά την ανάλυση και την επικύρωση, λαμβάνουμε ανατροφοδότηση όχι μόνο για το αν αποκτήσαμε την πιστοποίηση αλλά και για τα δυνατά μας σημεία και τις διαδικασίες που μπορούμε να βελτιώσουμε. Μετά την πιστοποίηση, έχουμε 12 μήνες για να εργαστούμε για την αποτελεσματικότητα και την καινοτομία. Η συνολική διαδικασία είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να βελτιώσουμε τις διαδικασίες ανθρώπινου δυναμικού και να συγκρίνουμε την απόδοσή μας με άλλες εταιρείες κορυφαίων εργοδοτών στον ίδιο κλάδο.

 

  1. Ποια ήταν τα αποτελέσματα φέτος; Και ποιοι αποδείχθηκαν οι κύριοι τομείς αριστείας;

Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για τα αποτελέσματα φέτος: σημειώσαμε σκορ πάνω από το benchmark σε 5 από τις 6 διαδικασίες. Οι τομείς αριστείας μας είναι η Στρατηγική και η Μορφή, καθώς και η Προσέλκυση, η Ανάπτυξη και η Δέσμευση. Αυτό κατέστη δυνατό μόνο χάρη στην εργασία του περασμένου έτους για τη βελτίωση όλων των διαδικασιών και την Εμπειρία Εργαζομένων, με τελικό στόχο την εναρμόνιση των μηνυμάτων που μεταφέρονται σε εξωτερικούς υποψηφίους και υπαλλήλους, καθιστώντας τα συνεπή. Για παράδειγμα, ξεκινήσαμε μια περιεκτική, μαζική διαδικασία έρευνας και αξιολόγησης της μαθησιακής ευελιξίας και προωθήσαμε πρωτοβουλίες φροντίδας ανθρώπων για τη βελτίωση της σωματικής και πνευματικής ευεξίας. Η περιοχή Ενότητα είναι αυτή στην οποία η απόδοσή μας ήταν πιο αδύναμη, ακόμα αν αναφερόμαστε στην περσινή χρονιά. Επενδύουμε σημαντικά σε αυτόν τον τομέα, προετοιμάζοντας πρωτοβουλίες για τη διαφορετικότητα, την ενσωμάτωση και τη βιωσιμότητα και αυτό θα είναι το επίκεντρο της δέσμευσής μας και στο μέλλον.

 

  1. Τι είναι αυτό που σας κάνει πιο περήφανους για αυτό το επίτευγμα, που διανύει την τρίτη συνεχή χρονιά;

Αυτό που μας κάνει πιο περήφανους είναι το γεγονός ότι αυτή η πιστοποίηση επιβεβαιώνει την εγκυρότητα και τη δύναμη της στρατηγικής του Ανθρώπινου Δυναμικού μας στην Angelini Pharma να είναι ο Εργοδότης της Επιλογής (Employer of Choice). Για άλλη μια φορά, αποδείξαμε ότι είμαστε μια εταιρεία που βάζει τους ανθρώπους στο επίκεντρο ως βασική στρατηγική ανάπτυξης και το ότι αυτό αναγνωρίστηκε και εκτός εταιρείας, μας γεμίζει περηφάνια.

 

  1. Προωθήσατε κάποιες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να διατηρήσετε στους εργαζομένους σας τα κίνητρα και την αφοσίωση σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας;

Υπάρχουν τόσες πολλές πρωτοβουλίες που προωθήσαμε για να παρακινήσουμε τους ανθρώπους μας και να τους κάνουμε να συμμετέχουν. Το πιο σημαντικό, με βάση πολλές εσωτερικές έρευνες που πραγματοποιήσαμε, ήταν όταν εμπλέξαμε ενεργά όλους τους Angeliners στη δημιουργία σχεδίων δράσης για να προσδιορίσουμε το μέλλον της εταιρείας. Ήταν επίσης σημαντικό να εδραιωθεί μια κουλτούρα που να βασίζεται στην αξία, την ενσωμάτωση και την επιθυμία για αριστεία, η οποία έχει τονώσει και φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα από το ανθρώπινο κεφάλαιο μας.