Η Angelini Pharma Hellas ανακοινώνει τη νέα θεραπευτική γραμμή για ασθένειες του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος και συγκεκριμένα την σχιζοφρένεια.

1
  • Published: 10 Μαρ 2022

Δελτίο Τύπου

Η Angelini Pharma Hellas ανακοινώνει τη νέα θεραπευτική γραμμή για ασθένειες του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος και συγκεκριμένα την σχιζοφρένεια


Από τον Ιανουάριο του 2022 είναι και στην Ελλάδα διαθέσιμη η λουρασιδόνη
                                                                                         Το σκεύασμα ανήκει στην κατηγορία των άτυπων αντιψυχωτικών και ενδείκνυται για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας, σε ενήλικες ασθενείς και εφήβους 13 ετών και άνω

 

Aθήνα, 9 Μαρτίου 2022 – Η Angelini Pharma Hellas Α.Β.Ε.Ε, μέλος του ιταλικού πολυεθνικού ομίλου Angelini, ανακοινώνει την επίσημη έναρξη της νέας θεραπευτικής γραμμής για ασθένειες του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (Κ.Ν.Σ.) που σηματοδοτείται με τη διάθεση φαρμακευτικού σκευάσματος με δραστική ουσία τη λουρασιδόνη. Η λουρασιδόνη ανήκει στην κατηγορία των άτυπων αντιψυχωτικών και ενδείκνυται για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας σε ενήλικες και εφήβους 13 ετών και άνω.
Η θεραπευτική επιλογή είναι διαθέσιμη πλέον και στην Ελλάδα από τα μέσα Ιανουαρίου, παρέχοντας αποτελεσματική και προβλέψιμη αντιμετώπιση των θετικών και αρνητικών συμπτωμάτων της σχιζοφρένειας με ταυτόχρονα καλά ανεκτό προφίλ ασφάλειας.
Ο κ. Αξιώτης Δημήτριος, Prescriptions Medicines BU Head της Angelini Pharma Hellas, ανέφερε σχετικά: «Ο Όμιλος Angelini διαθέτει ισχυρή παράδοση και πολυετή εμπειρία στις θεραπευτικές κατηγορίες του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος και της Ψυχικής Υγείας, με τη διάθεση θεραπειών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του κοινωνικού στιγματισμού που βιώνουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικείοι τους. Θεωρούμε σημαντική τη νέα αυτή εξέλιξη, καθώς οι Έλληνες ασθενείς θα έχουν πλέον πρόσβαση σε μια σημαντική θεραπευτική επιλογή για την αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας».
Η σχιζοφρένεια είναι μια χρόνια και σοβαρή ψυχική διαταραχή που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται, αισθάνονται και αντιλαμβάνονται. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την διεύθυνση: Angelini Pharma Hellas website/Schizophrenia

Σχετικά με την Angelini Pharma
Η Angelini Pharma είναι μια διεθνής φαρμακευτική εταιρεία, μέρος της ιταλικής ιδιωτικής εταιρείας Angelini Industries. Η Angelini Pharma δεσμεύεται να βοηθά τους ασθενείς στους θεραπευτικούς τομείς της Υγείας του Εγκεφάλου & Ψυχικής Υγείας, των Σπάνιων Παθήσεων και της Φροντίδας της Υγείας των Καταναλωτών. Τα τελευταία 50 χρόνια, στον τομέα της ψυχικής υγείας, η Angelini Pharma έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση για τις ουσιαστικές προσπάθειές της να βελτιώσει τη διαχείριση ασθενών με διαταραχές ψυχικής υγείας χάρη στα σημαντικά, εσωτερικά αναπτυγμένα μόρια (όπως η τραζοδόνη) και τη δέσμευσή της για την καταπολέμηση του στίγματος της ψυχικής υγείας. Η Angelini Pharma δραστηριοποιείται απευθείας σε 20 χώρες απασχολώντας σχεδόν 3.000 άτομα και εμπορευματοποιεί τα προϊόντα της σε περισσότερες από 50 χώρες μέσω στρατηγικών συμμαχιών με κορυφαίους διεθνείς φαρμακευτικούς ομίλους. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.angelinipharma.com και www.angelinipharma.gr για την Angelini Pharma Hellas.